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Q: How should the new fields be reported for a district that has two different enrollments 
for their career and technical education students?   

 
A. Only Career and Technical Education District (CTED) memberships should have 

instructional time or community college credits submitted. Career and technical education 
courses that are not part of a CTED are not required to have this data. The new data 
collection requirements and Average Daily Membership calculations apply specifically to 
CTEDs pursuant to A.R.S. § 15-393. 

 

 

Q: If a student is taking five career and technical education courses, should the sum of 
the hours for all five courses be reported or only the courses that are being reported 
through a CTED satellite? 

A. Instructional hours and community college credits should only be reported for CTED 
enrollments. It is not necessary to report instructional hours or community college credits 
for career and technical education courses that are not offered through Career and 
Technical Education Districts (CTEDs).  

In the example above, if all five courses were taken through a CTED, all of the hours would 
be reported. If four career and technical education courses were taken through the home 
high school and only one course was taken through a CTED, the hours should only be 
reported for the course taken through the CTED.  

 
 
Q: If a course is counted within the Community College CTE credits field, would we also 
count that course in the planned instructional hours field? 

A. No, planned instructional hours should only be reported for courses for which community 
college credits are not reported. 
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Q: Will Average Daily Membership (ADM) be calculated based on 600 hours or by course? 
 
A. ADM that is based on reported instructional time for CTED enrollments is calculated by 

dividing reported instructional hours by 600. For a CTED satellite course that meets for less 
than 150 hours total, 150 hours of instruction should be reported for students that are 
enrolled for the duration of the course and actual instructional time should be reported for 
students that are not enrolled by the entire duration of the course.  

 

Q: What report will show me CTED ADM in AzEDS? 

A. The ADM15 report will continue to show CTED ADM. However, a new CTEDADM15 report 
will be available in the near future and will include additional data that does not appear in 
the ADM15 report. The new data in the CTEDADM15 report will enable reconciliation of 
Average Daily Membership to the reported instructional time and community college 
credits. 

 
 
Q: Can passing time be included for CTED instructional hour requirements? 
 
A. No, passing time should not be included in reported CTED instructional time.  
 
 
 
Q: Can a CTED use an Instructional Time Model (ITM)? 
 
A. No, Instructional Time Models (ITMs) are not applicable to CTEDs 
 
 
Q: Where can I find the CTED Facility Type Definitions? 

A. CTED facility types are defined in the guidance document. 
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Q: What is the correct tuition payer code to use for CTED students in 9th grade and in the 
year immediately following high school graduation? When will this tuition payer code be 
required? 
 
A. The correct tuition payer code to use for 9th graders and students in the school year 

immediately following high school graduation is tuition payer code 9.  It is possible to submit 
this tuition payer code today, but use of the code will not be required until FY24 

 
 
 

Q: How should absences be recorded for students enrolled in both a High School and 
CTE class? 
 
A. The enrollments are separate, and absences should be reported for each school from which 

a student is absent. 
 
ARS 15-901.a.5 describes High School Attendance as 0.25 for each 60 minutes of 
attendance.  If a student is present for four 60-minute periods, the student would be in 
attendance for the full day. If an absence occurs during the regular HS attendance period it 
should be reported from the high school. If an absence occurs during a CTED period, the 
absence should be reported from the CTED satellite. 

 
 

Q: How do I change CTED satellite reporting from the CTED to the Local Education 
Agency (LEA)? 

A. This can be changed by submitting an Entity Profile Request in Help Desk. The supporting 
documentation that is required to establish this relationship is either an intergovernmental 
agreement (IGA) between the CTED and LEA that states the LEA will submit data on 
behalf of the CTED or a letter signed by both the CTED and LEA Superintendents. 
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